Sa oled siin

Avaleht

Retseptid

Need toidud annavad elujõudu ja muudavad Sind tugevamaks!

Angervaksa siirup

Mine juulikuus  niiskele rannaniidule…Korja angervaksa õitsvaid latvu…
Vala 25 suurt angervaksa õisikut üle kuuma siirupiga mis on valmistatud 1 kg. suhkrust ja 1 liitrist veest.
Lisa 1 sidrun lõikudena  või sidrunimahla või hapet .Võib ka ebaküdooniasiirupit,rabarberi või sõstramahla.
Lase seista jahedas 1 päev-1 nädal.
Kurna ,tee jooki või kuumuta ja pane purkidesse.võib panna ka plastpudeliga sügavkülma.
Kasuta joogi valmistamiseks. Võid lisada serveerimisel marju, jääd.

Gripi supp

Voki või prae veise hakkliha (võib ka muu liha)
Tükelda seller,porgand, sibul, küüslauk , paprika ja tükike  tsilli  pipart.

Kabatšokid tomatikastmes

Tükelda kabatšokk .
Hauta õlis sibul, tomatipüree, porgand.
Lisa kabatšokitükid ja vett-nii et kabatšoki tükid oleks kaetud.
Lisa maitse järgi veiniäädikat või sidrunimahla, pipart ,pektiiniga suhkrut.
Pektiini saab  ka õuntest –võib äädika asemel kasutada hapuid õunu.
Lõpuks lisa tükeldatud basiilikut.
Saab süüa pastaga,riisiga,lihatoitude kõrvale.
Võib ka teha hoidiseks! Soovi korral võib lisada aedube jt. köögivilju.

Kabatšokk röstsaiaga

Lõika kabatšokk  2-3 cm laiusteks ratasteks.
Tee blenderis kaste õlist või majoneesist, tomatist, basiilikust ,soolast.
Aseta igale rattale suur lusikatäis kastet ja pane ahju 220C 20-25 min.
Kui kabatšokid on klaasjad-puista igale rattale riivjuustu ja pane 5 min ahju.
Rösti saiatükid-hea on omaküpsetatud kõrvitsaseemnetega sai.
Aseta saiatükile kuumalt kabatšokk ,kaunista basiilikuga ja HEAD ISU!

Karask nõgese ja köömnetega

1 liiter kefiiri või hapupiima,või jogurtit
4-5 muna
2-3 spl. nõgesejahu
köömneid 2 -3 tl
100g-200g  suhkrut
1 tl soola,1tl söögisoodat
300g odrajahu
300g nisujahu


Segada nii et jääb hapukoorest natuke paksem taigen  ja võiga määritud vormi või ahjuplaadi peale  u 4-5 cm kihina ja ahju
u.25-30 min 250C
sobib taluvõiga ja hapupiimaga

jahude asemel võib kasutada ka tatrajahu-eesti oma,kui on gluteiini talumatus.Tatrajahu karaski sise sobivad rosinad,jõhvikad jne..

Tatar tahab kauem küpseda 180-200C 40 min.

Karulaugu pesto

peotäis karulauku
peotäis kõrvitsaseemneid,
päevalilleseemneid,seesamiseemneid võib asendada ka riivjuustuga või indiapähklitega

Seemneid võib eelnevalt röstida.
200 ml külmpressi oliivi vm head õli
0,5-1 tlsoola
Pane kõik köögikombaini ja lase peeneks. Söö leiva või saia  kattena, lisa pastaroogadele,juustule jne.

Karulaugu salat

karulauk

hapukoor

sool

Soovi korral võid lisada  ka keedetud  muna, kurki, redist, kartulit

Sega hakitud toiduained hapukoorega, maitsesta soolaga.

Sobib leivaga ja prae kõrvale.

Karulaugu supp

500g hakkliha või hakitud suitsuliha.
200g kruupe
3 porgandit
3-4 kartulit
2-3 spl.soolatud  või2.3 peotäit  värsket karulauku
u 3-4 liitrit vett
(suppi võib teha ka hapuoblika,nõgeste,naadi,rabarbarilehtedega   vm. rohelisega-ja neid võib kasutada ka kuivatatud kujul. Kuivatatud nõges tuleks läbi sõela peenestada, tooreid nõgeseid võib supi sees punti seotuna keeta ,ja seejärel  välja võtta)

Prae kergelt hakkliha(soovitav uluki või veise, võib ka hakitud suitsupeekon  või suitsu seakoot jne. olla)

Karulaugu supp lihata

200g kruupe
3 porgandit
3-4 kartulit
2-3 spl.soolatud  või värsket karulauku
3-4  keedetud muna.
u.3 liitrit vett
(suppi võib teha ka hapuoblika, nõgeste,naadi,rabarbarilehtede   vm. rohelisega-ja neid võib kasutada ka kuivatatud kujul. Kuivatatud nõges tuleks läbi sõela peenestada ,tooreid nõgeseid võib supi sees punti seotuna keeta, ja seejärel  välja võtta)
Lisades soolatud karulauku, proovi vahepeal, et supp liiga soolaseks ei läheks

Keeda kruupe vees u 20 min, lisa  tükeldatud porgandid

KARULAUGU VÕIE

250g võid
100 ml külmpressi oliiv(vm teist külmpressi ja hea maitsega õli
1 suur peotäis karulauku või muud maitserohelist(basiilik,petersell või till)
0,5 tl himaalaja soola

Peenesta köögikombainis tükeldatud karulauk,siis lisa õli ja sool ja mikserda kokku,siis lisa toasoe tükeldatud või ja mikserda segi.
Mikserda  u 1. minut
Karulaugu   asemel võib kasutada ka teisi maitsetaimi-näit tilli, küüslauku,tsillit, rohelist sibulat, peterselli,murulauku jne.

Lehed

TAIMERAVI RAAMAT

Loe:E-TAIMERAVI RAAMAT


Taimeravi raamatut saab lugeda kerides avalehte allapoole.Varsti on raamat täendatud kujul ka müügil!Kellel kiiresti vastuseid vaja,saab kodulehelt lugeda! 

 

Ostukorv

Meie kodulehe kaudu saab osta teesid ja maitseaineid ning salve. Edasimüüjatele hinnaalandus, küsige pakkumist!

Istikute müük

Alustame müüki 18. mai kuni juuni lõpuni.

Osta kohapealt ja ettehelistamisega 5296536 Katrin !

VAREMEROHI Suur pott 8.00
IISOP 4.90
KARULAUK pott 4,90
NURMENUKK 4.50
MAAPIRN 6,50
KATKUJUUR 5.00
MÄDARÕIGAS Pott 1-2 taimega 5,90
PIKALEHELINE MÜNT pott 5.50

MEIE TOOTED ON MÜÜGIL

 

Tallinnas

Haabersti- ja Mustakivi Rimi - Talu Toidab osakonnas on müügil mõned teed

ÖKOSAHVER  ,mulla 6 on mõned teed ja ürdisoolad

KÄSMU POOD Käsmu külas,meremuuseumi vastus.

RAKVERES Telli ravimtaimed@hot.ee ja saan kohale tuua.

HALJALA  Telli ravimtaimed@hot.ee ja toon kohale

AEGVIIDU LOODUSTEABE PUNKT

OANDU loodusmaja RMK 

PALMSE KÜLASTUSKESKUS 10-17

 

KAREPA KÜLAS 

Ravimtaimeaia talupoes 11-16 iga päev,ette helistades 5296536 

SIIN MEIE KODULEHEL!-saab tellida kõiki tooteid! Poodides on kahjuks piiratud valik.

Meie kodulehel on müügil  on Teed, salvid ürdisoolad,kevadel ka istikud ja karulauk.

Salvide valmistamiseks taimed 

ka kinkimiseks  sobivaid tooteid .

Verner Luke õlimaalid on müügil  kodugaleriis.

Sisenemine